• 23sep


  In English

  Produkt : DrayTek Vigor 2950 og 2820
  Bransje : Regnskapskontor
  Klient : Abaci AS Regnskapskontor i Bærum
  Prosjekt: VPN tunnel og remote backup


  Abaci AS


  Abaci AS er ett regnskapskontor som holder til i Bærum og omsetter for ca. 5 millioner kr (2009). Regnskapskontorer sitter med mye ansvar. Ikke bare selskapets egen informasjon, men alle sine kunders regnskapsdata og viktige dokumenter skal lagres trygt. Dette er også informasjon som i stor grad ikke er lett å gjenskaffe om man er så uheldig at noe skulle skje, enten med software eller hardware.  Krav


  -I vår bransje er det ingenting som er så viktig som detaljer, sikkerhet og nøyaktighet. Man legger ikke til en liten null, eller tenker at ja ja, 90% får være bra nok. Vi er helt avhengig av å ikke miste vital informasjon, og å unngå paniske disaster recovery situasjoner. I tillegg er det et krav for autoriserte regnskapsførerselskap at backupfunksjonen er optimal, og man skal alltid ha sikkerhetskopi utenfor rekkevidde av enhver potensiell katastrofe.

  Ole FegthDaglig leder/autorisert regnskapsfører, Abaci AS  Utfordringen


  Flere og flere selskaper har oppdaget hvor avgjørende det kan være med fjernlagring. En “Offsite backup løsning” lagrer all informasjon eksternt, og ved f eks brann, vannskader eller innbrudd, vil tilnærmet ingen informasjon gå tapt – selvfølgelig avhengig av hvor ofte man tar backup.


  Fjernlagring tilbys i dag av ulike vaktselskaper, men er kostbart. Tradisjonelt består slike løsninger av tape streamer, ett stort tape bibliotek, og leie av fjernlager. I tillegg kommer budkostnader og man må selv utføre backupen. Dette er noe de færreste selskaper i dag har mulighet til å gjøre mer enn en gang i uken.  Løsningen


  Forenklet nettverksdiagram for Abaci AS

  Forenklet nettverksdiagram for Abaci AS

  Abaci AS ønsket en trygg og kostnadseffektiv løsning for ekstern backup. Ved å ta i bruk en Vigor 2950, en Vigor 2820 og to Synology nettverksdisker, tar de nå full backup av alle data hver natt. Backupene oppbevares på 2 ulike lokasjoner.

  Lokalt benyttes iSCSI funksjonen i DS107+ for å la Windows Server Backup ta backup. Pga begrenset utgående båndbredde på deres ADSL linjer, benyttes rsync for å ta backup over internett, av alle data, til en ekstern lokasjon. Datatrafikken sikres med en Lan-to-Lan VPN forbindelse mellom Vigor 2950 og Vigor 2820. Denne VPN forbindelsen åpnes automatisk av ruteren når overføringen starter.

  Med dette oppsettet er Abaci AS godt sikret med mange sikkerhetskopier lagret lokalt, samt at den siste sikkerhetskopien også alltid er lagret på den eksterne adressen.


  “Uten denne løsningen med DrayTeks rutere hadde det vært altfor kostbart og tidkrevende for oss å oppnå tilsvarende sikkerhet som den vi har i dag. Vi kan nå sove trygt om natten uten å være engstelige for tap av vitale datamengder hvis uhellet skulle være ute.”


  Ole Fegth
  Autorisert regnskapsfører/daglig leder

  Abaci AS, Autorisert regnskapsførerselskap

   

  Posted by Fru Leopax @ 00:41

 • Private

Comments are closed.

LiveZilla Live Help
Bear